Bundanon

Arthur built the modest weatherboard studio and it was finished by 1981. Clad with stained weatherboards, it has a galvanised iron hipped roof. Skillion verandahs are back and front. The studio was designed to replicate the nineteenth century vernacular. The roofline of the studio echoes that of the 1870’s kitchen, in keeping with the style of the property. The
ceiling is cove shaped. Windows are a combination of fixed frames and traditional 6×6 overhung sash types.

Since the studio was built, trees planted have created shade for the building.

A skylight on the south, fitting the cove ceiling, allows indirect natural light into the studio, throughout the seasons. Windows are found on all four walls, permitting views of the surrounding landscape and garden.

Close
Close
Close

Bundanon acknowledges the Wodi Wodi and the Yuin, of the South Coast region, and recognises their continuous connection to culture, community and Country.

In Dharawal the word Bundanon means deep valley.

This website contains names, images and voices of deceased Aboriginal and Torres Strait Islander peoples.

Close
Close